Magyar sarok

(Dear Nordic/Baltic Visitor !

Yes, you are right, this information is not in your language, but in Hungarian… The reason: here we provide information for the Hungarian tourism suppliers about the Nordic/Baltic market and our activities there. You are welcome to proceed to another menu-point – unless you wish to brush up your Hungarian, that will make us really happy.)

Kedves Látogatónk !

Ezen az oldalon szeretnénk a lehető legtöbb információt adni azoknak a magyar turisztikai vállakozóknak, szakembereknek, akik Észak-Európa iránt érdeklődnek. Az alábbi pontokban reméljük megtalálják, amit keresnek. Várjuk észrevételeiket, javaslataikat!

1. Statisztikák, piackutatás

Itt olvasható a Related nevű cég által a négy észak-európai ország (Dánia, Finnország, Norvégia és Svédország) utazási szokásairól és kedvelt úti céljairól 2014-ben készült felmérés magyar nyelvű összegzése. Az elemzés Magyarország ismertségével és imázsával is foglalkozik, versenytársainkkal összehasonlítva.

A leghasznosabb statisztikai információkat a KSH turizmussal foglalkozó gyorsjelentései és összefoglaló anyagai tartalmazák: Központi Statisztikai Hivatal.

Magyar Turizmus Zrt 2005-06-ban részletes piackutatást végzett négy északi országban, Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban, amelynek összegzése a linkre kattintva letölthető: Piackutatás - Észak-Európa (pdf).

Az Észak-európai képviselet készített egy összeállítást a piac legfontosabb jellemzőiről, az új trendekről, amely a linkra kattintva letölthető: Észak-Európa prezentció (pptx).

2. Tour operatorok listái

Azok az  észak-európai utazási irodák, amelyek utazásokat szerveznek Magyarországra, megtalálhatóak a linkre kattintva. Ez a menüpont tartalmazza a cégek nevét, web-címét, továbbá a Magyarországra szervezett utak jellegét (ez utóbbit eltérő színnel magyarul is feltüntettük).

További tour operatorok illetve utazási irodák címei elérhetők az alábbi linkeken:
Norvégiatour operatorok listája, e-mail címekkel
SvédországUtazási Irodák Szövetsége (SFR), buszos tour operatorok (a lapon a linkekre kattintva egységes rendben jönnek fel az elérhetőségek): 

A három balti ország, Észtország, Lettország és Litvánia esetében ugyanezen menüpont alatt a nemzeti szövetségek honlapjain nyilván tartott teljes céglistát találják meg. Ennek oka, hogy a Baltikumban kevesebb a kiadott állandó katalógus és gyakori a csak szórólapon vagy interneten meghirdetett program - ezért célszerű mindig a teljes listát végignézni, vagy valamennyi utazásszervezönek megküldeni ajánlataikat.

3. A képviselet marketing terve

2014. évi tevékenységünk vezérfonala marketing tervünk, amely a linkre kattintva letölthető: Marketing terv - Észak-Európa (pdf). A marketing tervünkben feltüntetett célok eléréséhez használt kommunikáció (újságíró study tourok, hirdetések, egyéb sajtó-együttműködés) során preferált média listáját itt találja meg (pdf).

4. Kiállítások

2014-ben az alábbi kiállításokon vesz részt a képviselet (zárójelben a részvételi díjak informátorral/prospektussal):

  • MATKA, Helsinki, január 16-19. 
  • Ferie For Alle, Herning, február 21-23.
  • TUR, Göteborg, március 20-23.

A Magyar Turizmus Zrt 2014. évi kiállítási részvételeire vonatkozóan a szakmai oldalon tájékozódhatnak, a linkre kattintva: Részvételi lehetőség turisztikai vásárokon.

5. Internet, képviseleti honlap

Észak-Európa az internet hazája: itt a lakosság 60-70%-a használja rendszeresen, munkában és otthon is az internet szolgáltatásait. Ennek okát a nagy földrajzi távolságokban, a zord klímában és a távközlési technológia magas színvonalában (Ericsson, Nokia, Tandberg) – de talán a skandinávok divat- és trend-érzékenységében is kereshetjük. Tény: itt a leghatékonyab hír- és információforrás az internet.

Az utazási szakmában 2005-2006-ban robbanásszerűen terjedt el használat foglalási célokra is. A Skandináv országokban eladott repülőjegyek és package túrák 30-50%-át ma interneten foglalják és fizetik ki.

Irodánk az itt működő külföldi turisztikai képviseletek között az elsőként hozott létre az északi piacon – 1999 februárjában – négy nyelvű (dán, finn, norvég, svéd) web-oldalt. Ez később a balti nyelvekkel bővült. 2013-ban az MT Zrt. honlapja struktúrájában és tartalmában is megújult.

Az új honlapunkon kínált megjelenési lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat: Médiaajánlat